Particulier

Bij Napoleon Computerstudio staan de klant en zijn behoeften centraal. Wij adviseren en denken mee op het gebied van computers, netwerken en randapparatuur.

Een nieuwe laptop of PC

De keuze voor een nieuwe laptop of pc hangt van veel zaken af, maar de basisvraag is altijd: wat moet het systeem kunnen en hoe wordt het gebruikt? Een fanatieke gamer zoekt namelijk een andere configuratie dan een hobbygebruiker. Napoleon Computerstudio helpt met het maken van de juiste keuze die het beste aansluit bij de wensen en voorkeuren.

Gebruiksklaar geleverd

De door ons samengestelde en geleverde laptop of pc is gebruiksklaar: dus met alle standaard benodigde software, antivirus etc.  Indien gewenst zetten wij ook de bestanden van de oude pc of laptop over en kunnen wij een office pakket installeren.
Daarnaast maken we een schijfindeling en een back-up van de instellingen en licentienummers, zodat deze gegevens altijd makkelijk terug zijn te halen. We informeren ook over backup mogelijkheden om de gegevens en bestanden veilig en zeker te bewaren. Bij thuiskomst kan men dus zo snel mogelijk zorgeloos aan de slag met het nieuwe systeem.

Onder producten staan de standaardsystemen die wij momenteel aanbieden. Een product op maat behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over onze producten? Neem hier contact met ons op!

Acer

Bestanden kwijt? Napoleon helpt!

Het verliezen van digitale bestanden of foto’s is een vervelende gebeurtenis, zeker wanneer er geen backup is gemaakt. In 80% van de gevallen lukte het ons om de verloren gewaande bestanden en foto’s terug te halen!

De oorzaken van dataverlies kunnen verschillend zijn: een tikkend geluid of een erg traag systeem kan op een defecte schijf duiden. Daarnaast zijn er virussen die bestanden of foto’s ‘onzichtbaar’ maken. En het kan zijn dat per ongeluk de verkeerde bestanden zijn weggegooid. In al deze gevallen is contact opnemen met Napoleon Computerstudio het begin van het terugkrijgen van de bestanden!

Naast het herstellen van data is het ook mogelijk om bestanden terug te halen van alle andere opslagmedia zoals camera’s, memory cards, USB sticks en externe harde schijven.

Meer informatie over dataherstel? Neem hier contact met ons op!

Laptop of PC defect?

Twee veel voorkomende oorzaken zijn een fysiek defect in het systeem of een virusaanval. In beide gevallen staat Napoleon Computerstudio klaar om het probleem op te lossen.

Als de internetverbinding nog werkt, dan kunnen we vaak zelfs meteen op afstand helpen via onze systemen.

Geen werkende internetverbinding meer? Breng dan de pc of laptop naar onze locatie in Baarlo of het servicepunt in Venlo. We zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk vakkundig wordt gerepareerd.

Meer informatie over computeronderhoud? Neem hier contact met ons op!

Computeronderhoud

Tijdens het gebruik worden er bewust en onbewust regelmatig allerlei gegevens en bestanden opgeslagen. Hierdoor treedt bestandsvervuiling op en is er een grote kans dat het systeem trager wordt of zelfs vastloopt, met allerlei vervelende gevolgen.

Daarom is het goed om elke computer regelmatig op te schonen om problemen te voorkomen en het systeem stabiel, snel en betrouwbaar te houden. Dit computeronderhoud kan Napoleon Computerstudio uitvoeren, zelfs op afstand.

Meer informatie over computeronderhoud? Neem hier contact met ons op!

Aanleggen van thuisnetwerk

Een netwerk is een groep computers die op enige wijze (door kabels of draadloos) met elkaar in verbinding staan. Hierdoor kunnen bestanden tussen de verschillende apparaten worden uitgewisseld.
Naast computers kunnen ook andere apparaten aangesloten worden op een netwerk: printer, radio, televisie, tablet en smartphone kunnen deel uit gaan maken van dit netwerk. Zo is er overal toegang tot bestanden.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een thuisnetwerk?

Neem hier contact met ons op!

WIFI

Meestal is het verbinden met een draadloos netwerk geen probleem. Toch ondervinden mensen soms problemen.

Het meest voorkomende probleem is een zwak of wegvallend Wi-Fi signaal. Dit komt vaak omdat de standaard wifi modem / router een te zwak zendvermogen heeft. Vaak wordt deze ook nog eens in de meterkast geplaatst waar extra omgevingsfactoren het signaal nog verder afzwakken. Wij adviseren in dat geval om een sterker access point te gebruiken en deze buiten de meterkast op te hangen. Een access point met een hoog zendvermogen dan wel meerdere acces points.

Meer informatie over wifi? Neem hier contact met ons op!